Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Landschapschilderen in Tsjechië

Zomercursus voor beginners en gevorderden

door

Maarten Welbergen


Tekenen en schilderen.

De zomercursus van 3 tot 11  juli 2023 voor 9 dagen 

Het zomerverblijf in 2021 zal zijn in het historische stadje Dolni Kounice aan de oever van de rivier Jilhava in Zuid Moravië. Dolni Kounice ligt in DE wijnstreek van Tsjechië waar de beste Tsjechische wijnen vandaan komen en niet ver van de wijnstad Mikulov. Deze omgeving leent zich uitstekend om op diverse afwisselende plekken te schilderen zoals wijnvelden, bossen en historische gebouwen. Dolni Kounice ligt 25 km van de tweede hoofdstad van Tsjechië; Brno. Er zijn vanuit dit stadje regelmatige busdiensten naar verschillende windrichtingen waaronder uiteraard Brno. 

VERBLIJF:

Wij verblijven in een oud geheel gerenoveerd klooster met de mooie naam Rosa Coeli waar verschillende kamers zijn met douche, toilet en een keukenblok voor het maken van koffie, thee etc. In het gebouw is een gemeenschappelijke ruimte waar wij kunnen eten en recreëren. Op het terrein van onze accommodatie staat een prachtige ruïne van een kathedraal waar de 19de eeuwse Duitse schilder Caspar David Friedrich zijn vingers bij af zou likken!. Dit complex staat vlak aan de oever van de rivier Jilhava. In het stadje Dolni Kounice zijn winkels, restaurants en bankomat.